Instalarea în parohie

15 Decembrie 2019

În ziua de 15 decembrie 2019, în miez de Post al Nașterii Domnului, a avut loc prezentarea și instalarea in parohia ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din Ghelăiești, a preotului paroh Daniel Dumitru Onofrei.

Dorită din suflet ca misiune deplină, preoția a fost îmbrățișată de părintele Daniel Dumitru Onofrei ca o cale firească in viață dupa absolvirea cursurilor Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloaie” din Iași.

La slujirea Sfintei Liturghii ne-au stat alaturi părintele Adrian – Ciprian Timofte, Secretar la Cancelaria Protopopiatului Piatra Neamţ, părintele Lucian Roșu paroh al parohiei Dârloaia, județul Neamț și părintele Dragoș Bălinișteanu paroh al parohiei ”Sfântul Ioan Botezătorul” Curagău, județul Iași.

În această duminică senină, ne-am adunat la Sfânta Liturghie pentru a ne ruga împreună ca Domnul Iisus Hristos să ne fie Învăţător în toate, ne-am rugat Păstorului cel bun şi blând să ne ajute tuturor ca de astăzi înainte să fim o turmă şi un păstor, ne-am rugat pentru ca părintele Daniel Dumitru Onofrei să își înceapă activitatea pastorală în această parohie cu pace, cu credinţă, cu blândețe și cu dragoste, ne-am rugat pentru ca poporul crendincios, alături de preotul paroh, să își împlinească menirea creștină de biserică vie, pentru binele parohiei și pentru mântuirea tuturor.

Mângâierea acestei minunate zile de întâlnire in biserica ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir a fost să ne regăsim întru cuvintele Sfântului Apostol Petru:

 „Păstoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o, nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câştig urât, ci din dragoste; Nu ca şi cum aţi fi stăpâni peste Biserici, ci pilde făcându-vă turmei”. (1 Petru 5; 2-3).  

Să ne ajute Dumnezeu să ne facem lucrători de bucurie!