Caravana ASCOR în Parohia ”Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir”

Evenimente August 29, 2022

” Tinerețea, timpul marilor alegeri” este titlul sub care se desfășoară a doua ediție a proiectului biblic Caravana ASCOR, eveniment aflat sub binecuvântarea IPS Teofan. Acestă caravana ajunge in 90 de parohii și are ca scop realizarea unor sesiuni biblice, moderate de studenți pregătiți în acest sens, pentru tinerii cu vârste între 12 și 20 de ani din parohiile vizitate.

Avem deosebita bucurie să anuntăm vizita studenților-volunari și în Parohia ”Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din Ghelăiești. Sâmbătă, 3 septembrie, Caravana ASCOR va fi în parohia noastră, eveniment la care vor participa și membrii parohiilor din satele Dârloaia și Vlădiceni, iar Sfanta Liturghie de duminica, 4 septembrie, va fi oficiată la biserica din satul Vlădiceni. La finalul Sfintei Liturghii, copiii celor trei parohii, participanți la sesiunile organizate de studenții voluntari, vor fi premiați și vor primi în dar o Sfântă Scriptură.

Și pentru ca bucuria sa ne fie deplină, în aceste zile de sărbătoare vom primi  vizita IPS Teofan în parohia noastră, vizită care ne onorează și ne bucură, vizită care ne va aduce blândețe și nădejde în suflete.

Întregul eveniment gândit de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români are ca scop promovarea lecturii Sfintei Scripturi și a modelelor biblice în rândul tinerilor, îndemn deosebit de important pentru viața unui creștin. Valoarea deosebită care dă unitate scripturii, deși a fost scrisă în decursul atâtor sute de ani, este taina mântuirii în persoana Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, astfel încât Sfânta Scriptură este cartea de căpătâi a Creştinismului pentru că în ea creştinul trebuie să caute conţinutul necesar mântuirii sale. De aceea se cuvine ca orice creştin să cunoscă Sfânta Scriptură în profunzime, temeinic, dar – mai ales – să o transpună în faptă, să se aplece cu credinţă spre Sfânta Scriptură, să o citească şi să mediteze asupra învăţăturilor ce se desprind din ea.  

Mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit să fim parte a acestui eveniment deosebit și ne rugăm ca tinerii noștri și toți participanții la această întâlnire ziditoare să înțeleagă că Sfânta Scriptură „ne luminează credinţa, ne deşteaptă conştiinţa şi ne curăţă cugetul pentru împlinirea virtuţilor” (Omilia LIII, 3, la Ioan).

Citește alte articole despre: Caravana ASCOR