”Mărțișoare în pridvor”, editia I, martie 2020

2 Martie 2020

”Toate ale voastre cu dragoste să se facă.”

(Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 16,14)

 

Dragostea și bucuria sunt învățăturile lăsate lumii de către Mântuitor și pentru că parohia noastră este lumea în miniatură ne-am bucurat să începem primăvara dăruind bucurie.

Pentru aceasta am organizat, pentru prima dată în parohia noastră, evenimentul de suflet ”Mărțișoare în pridvor”.  Inițiativa aparține Asociației Kids Help Point, asociație a cărui organizatoare și suflet este presbitera Camelia Cristina Onofrei.

În această zi am dorit să ne pregătim împreună pentru întâmpinarea primăverii, să învățăm să facem mărțișoare cu dragoste, pentru că știm că aceste mici sclipiri de primăvară fǎcute de mȃnǎ sunt unice, ne poartă amprenta, și sunt create special pentru cei dragi, pe care îi purtăm în suflete. În plus, beneficiari ai acestor mărțișoare vor fi copiii bolnavi de cancer, micii eroi luptători internați în secțiile de oncologie.

Prieteni pricepuți, cu mâini îndemânatice, coordonați de presbitera Camelia Cristina Onofrei au venit pregatiți special pentru această zi, iar materialele variate și colorate, multe șnururi împletite gingaș în alb și roșu a căror mătase reflectă soarele primăverii, toate au poposit pe masa de lucru. 

De jur împrejurul mesei am adunat copiii parohiei. Nerăbdători, cu ochi curioși, nedeprinși cu meșteșugul făuririi mărțișoarelor, dar încântați să-și poată folosi imaginația pentru a oferi  micile simboluri ale primăverii făcute de ei cu dragoste.

Toate stângăciile începutului au fost îndreptate de culorile vii ale sufletelor copiilor, șnururile au format fundițe simetrice, ghioceii au înflorit pe cartoanele strălucitoare, iar la sfârșit am obținut cele mai frumoase mărțișoare. Bucuria reușitei ne-a facut să decidem că aceasta primă ediție a evenimentului ”Mărțișoare în pridvor” va fi urmată de altele, an după an, pentru că a fost o zi care ne-a îmbogățit sufletește.

Mulțumim Domnului pentru zilele blânde petrecute sub privirea luminoasă a icoanelor bisericii noastre, zile în care învățăm împreună să dăruim momente de bucurie!