Să vă fie viața luminoasă, copii!

8 Iunie 2021

Capacitatea de a face bine si de a oferi dragoste este un dar divin. Toți avem această capacitate, chiar dacă uneori este ascunsă sub grij, liste cu probleme, neajunsuri, straturi care ne fac să uităm de lumina din noi.

Din fericire ne sunt așezate în cale evenimente care ne reamintesc cum ar trebui sa fim, care ne este firea daruită de Dumnezeu, iar Ziua Copilului este un astfel de prilej. Iubirea ar trebui exersată zilnic, astfel încat să devină o rutină, dar chiar și dacă o uitam uneori sigur nu avem voie să o neglijăm în preajma copiilor. Copiii privesc în sus, spre adulți, cu același gând de încredere și speranță cu care noi privim spre Cer, copiii au capacitatea de formula adevăruri dulci pe care noi, adulții rigizi, le îmbrăcăm în formalism, copiii care au nevoie de mangâiere ajung să ne mângâie mult mai eficient decât o facem noi, copiii au încredere ca noi, adulții, suntem buni, corecți, de încredere, iubitori, adică exact cum noi uităm sa fim. Acești copii minunați, mărunți sau înalți, abia ținându-și echilbrul sau gustând deja adolescența, ștrengari sau liniștiți, toți așteaptă să trăim cu emoții Ziua lor, Ziua Copiilor, pentru ca Mântuitorul ne-a învățat că ”cine va primi un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primeşte.” (Matei 18,5)

Cu bucurie și emoție am serbat și noi copii Parohiei „Sfântul Dimtrie, Izvorâtorul de Mir” Ghelăiești, împreună cu Asociația Kids Help Point coordonată de prezbitera Camelia Onofrei. Cu precauțiile impuse de perioada pe care o traversăm, dar cu bucurie, culori, baloane jocuri și dulciuri. Copiii au puterea de a trai bucuria descătușată de orice închistări, iar bucuria aceasta a răsunat peste toata suflarea localității.

A fost o zi care a unit cu dragoste adulții și copiii, o zi în care ne-am reamintit cât de firesc ne simțim atunci când împlinim cuvintele Apostolului Pavel: ”În iubire frăţească, unii pe alţii iubiţi-vă; în cinste, unii altora daţi-vă întâietate.” (Romani 12,10)

La mulți ani, copii! Să vă fie viața luminoasă!